Part 2- 2. Haftasonu Misafirlik İftar Menüsü

Ramazanın 2. haftasonunu da atlatmış bulunuyoruz. Bu sefer Nisan la beraber çok zorlandım. Temizlik ve yemek işi bir arada olup ta bir de yalnız başıma kalınca iş biraz zora bindi. Ama neyse ki halloldu. Gelelim tariflere,

ben patlıcanı hem yemekte ,hem meze olarak çok severim. O yüzden her yemeğim de var. Hazır mevsim de yazken bol bol yiyelim değil mi?


yayla çorbası
zeytinyağlı taze börülce
patlıcan kebabı
pirinç pilavı
semizotu salatası
revani


yayla çorbası:



  • 1 çay bard. pirinç adet soğan
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay brd.  un
  • yarım çay bard. sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Nane
Hazırlanışı:

Suyu kaynamaya alalım. İçerisine pirinc,sıvı yağ ve tuzu ekleyelim.Ayrı bir yerde yoğurt yumurta ,unu kiyice karıştıralım. Pirinçler yumuşayınca,yaptığımız terbiyeyi içine dökelim. İyice kaynayıp yoğunluğunu alınca tereyağı ve göz kararı naneyi ekleyip dinlenmeye bırakalım.

zeytinyağlı taze börülce
  • 500 gr taze börülce
  • 3 adet domates
  • 1 adet soğan
  • zeytinyağı
  • tuz
Zeytinyağında küp küp doğranan soğanımızı kavuruyoruz.Ardından rendelenen domatesi ekliyoruz. tuzu ilave ediyoruz.börülceleri ilave edip 1-2 karıştırıyoruz. tam üzerinde kalacak kadar su ekleyip 20-25 dak. düdüklü tencerede pişiriyoruz. Sonra soğumaya bırakıyoruz. Ortada servis edecekseniz soğuk,yemek olarak servis edecekseniz sıcak sulu yemek gibi kullanabilirsiniz.

patlıcan kebabı

  • 3 adet kemer patlıcan
  • 3 adet iri domates
  • 500 gr kıyma
  • 2 baş soğan
  • 6 adet sivri biber
  • 7 diş sarımsak
  • tuz-karabiber-kimyon
  • zeytinyağı
  • biraz ekmek içi (köfte için)
Hazırlanışı: Bir kapta 1 soğan rendesi,kıyma,ekmek içi tuz,karabiber,kimyon ve 2 diş sarımsağı yoğuralım. Normal boyutta köftelerimizi hazırlayalım. Patlıcanları çizgili soyup ,büyük halkalar halinde kesip,bir köfte bir patlıcan olarak borcam yada tepsiye dizelim. Üst sıraya halka halka doğradığımız soğanı ve 2 diş sarımsağı ekleyelim.Domates rendesinin içine 4 diş sarımsak ekleyelim ve hazırladığımız yemeğin üstüne dökelim. Fırına vermeden önce zeytinyağı gezdirelim. En üste de biberleri dizelim. Göz kararı su ekleyip fırına verelim. 1 saat pişirelim.


pirinç pilavı:

  • 2su brd pirinç
  • 4 su brd su
  • 1,5 çrb kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 avuç arpa şehriye
pirinci yıkayalım.Tencerede tereyağında arpa şehriyeyi kavuralım. Kavrulunca pirinci ekleyelim. suyunu ekleyelim.Tuzu koyup kısık ateşte pişmeye bırakalım. Suyunu çekince ocaktan alıp,demlenmeye bırakalım.(paket bulyon kullanıyorsanız tavsiye etmiyorum sağlıksız.Eğer bulyon isterseniz kendi yaptığınız bulyonları kullanın derim.)

semizotu salatası

  • 1 demet semizotu
  • 2 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • tuz
  • üzerine kırmızı toz biber
Hazırlanışı: Bir demet semizotunun yapraklarını ayıralım. Yoğurdu sarımsaklayıp semizotuyla karıştıralım,servis edelim. Arzu ederseniz üzerine pul biber serpelim.

revani
  • 3 yumurta
  • 1 su brd irmik
  • 1 su brd un
  • 1 su brd yoğurt
  • 1 çay bard sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su brd şeker
şerbeti için
  • 2 su brd su
  • 2 su brd şeker
  • yarım limon suyu
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri çırpalım. Sonra yoğurt, yağ ve irmikle devam edelim. En son un ,vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. Hazırladığımız harcı  180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Fırından çıkınca heniz sıcakken (ama ilk sıcaklığı gitmiş olmalı) dilimlere ayıralım. Soğuttuğumuz şerbeti üstüne dökelim. Kek sıcak ,şerbet soğuk olmalı. Dolapta beklemeye bırakalım. Üzerine hindistan çevizi ve yanında kaymakla çok lezzetli oluyor. Tavsiyemdir.

Menüleri hazırlarken tüm malzemelerin aynı olmamasına özen gösteriyorum. Çok domates sos kullandığım yemeklerde yoğurtlu meze yada salata yapmak gibi. Afiyet olsun...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

Ederlezi...