Siz Hiç Debbie Macomber Kitaplarını Okudunuz mu?- Umuda Yolculuktur Kitapları

Sevgili Debbie Macomber  kitaplarıyla tanışmam sanırım evlilik zamanıma denk gelmişti benim. Aslında hep görüp kapağına bakıp ama elime alıp arkasını okuma zahmetine girmediğim kitaplardandı. Yazar ile ilgili çok detaylı bilgiye sahip değilim.Bildiklerimi aktaracağım ama önce şunu söylemeliyim. İlk kitabı Küçük Mucizeler Dükkanı mıdır? bilmem ama benim kendisiyle tanışmam bu kitapla oldu. Sanırım ülkemizde de bu kitap sayesinde daha çok tanındı yazar.

Kitaplarında örgü örnekleri veren yazar gerçek hayatta da örgüye tutkun.Örgü örüp torunlarına bakan bir kadınmış kendisi. New York Times ta sürekli kitapları bir numara olurmuş. Ve söylemeden edemeyeceğim yazarlık serüvenine başlamak için yayın evlerinden 5 yıl onay beklemiş.Reddedilmiş reddedilmiş pes etmemiş. Ve bugün en çok okunan yazarlardan biri. Buda umut bence herkese tıpkı yazdıkları gibi.

Yazarın benim okuduğum kitaplarını blogta kitaplarım başlığı altında ana ekranda görebilirsiniz. Burada biraz özet geçmem gerekirse.Küçük mucizeler dükkanı isimli kitap benim okuduğum serinin yani Blosssom Street serisinin ilk kitabı. Baş kahramanımız Lydia. Lydia genç kızlığında kansere yakalanmış bu hastalığı yenmiş. Umutlu mutlu olmayı seçmiş kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan genç bir kadın. Annesi ve ablası var. Ablası ile olan ilişkileri çok mesafeli.Bir yün dükkanı açıyor Blossom Street te. Rengarenk yünler,iplikler bir de kedisi var. Bu satış dükkanında ayrıca örgü dersi vermeye başlıyor. Sırayla battaniye, çorap falan örmeyi öğretiyor. Ve kitabın sonuna da bizler için nasıl yapıldığını eklemiş. Yani sizler de  kitapta öğretilen battaniyeyi örebilirsiniz.  Bu kahramanımız bu örgü kursuyla bir sürü insanı davet ediyor evlerimize. Tabi hepsinin umutsuz olduğu bir mevzu var ama bir şekilde hepsi çözülüyor. Ve bu hiç anlaşamayan örgü grubu bir zaman sonra ayrılmaz arkadaşlar haline geliyorlar. Lydia nın da kalbini dükkana kargo getiren kargo görevlisi çalıyor. Olaylar bu düzenle işliyor. Dili anlatımı çok akıcı. Güzel günümüzden hikayeler. Bu serinin tüm kitapları birbiriyle bağlantılı. Araya tabi yeni karakter giriyor. Bazıları daha az misafir olmaya başlıyorlar ama genel çizgi aynı. Ve dediğim gibi devam kitapları. O yüzden sırayla okumak gerekiyor diye düşünüyorum. Sırayı kaçırsanız da okunuyor ama sıralı olunca cuk oturuyor hikayeler. 

Özellikle bayanların severek okuyacağı bu kitaplar, erkekler tarafından da ilgi görmüyor değil. Kim bilir belki de kadınların dünyasını daha yakından tanımak isteyip neye gülüp neye ağladıkları bilmek isteyenler vardır. Bu güzel romanlar tavsiyemdir. Size umutlu olmayı öğretir. Bilimsel bir şey beklemeyin sadece hikaye hepsi ama okunası hikayeler...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

Ederlezi...