Bol huzurlu Selimiye...

Uzun zamandır tatil yapamamış olmanın verdiği sevinçle geçen hafta Selimiye ye doğru ailecek  yola çıktık.Aynı zamanda Nisan ile de ilk tatilimizi yapıyor olmanın heyecanı vardı içimizde.

Selimiye ye daha önce Datça da kalırken bir günümüzü civarı gezmeye ayırıp öylelikle gitmiştim. Hamile olduğum sene yani 2015 senesiydi. O gün aynı zamanda doğum günümdü.Eşim daha öncede gitmiş olduğu selimiyenin meşhur balık restoranı Sardunyada bana doğum günü sürprizi yapmıştı.Yemekleri gerçekten lezizdi.

2015 Selimiye Sardunya yemeği

Bu sene ise arkadaşımın da tavsiyesi ile Selimiye de bir pansiyonda kalmaya karar verdik. Burada genellikle oda kahvaltı şeklinde hizmet veren yerler var. ya denize  sıfır yada bir cadde arkasında kalıyor pansiyonlar.Gördüğüm bir kaç pansiyonu çok beğenmiştim. Beyaz güvercin, Losta sahil evi,Badem çiçeği bunlardan bazıları. Fakat hizmet anlayışları ve fiyatları hakkında inanın hiç bilgi sahibi değilim.


Biz bu seneki tatil için küçük bir bütçe ayırdığımızdan tavsiye üzerine Birgül Teyzenin Evi pansiyonuna gittik. Tavsiye ederim. Çünkü fiyatı gerçekten uygun. Ve Selimiye müthiş pahalı bir yer. Dolayısı ile kaldığınız pansiyon ücretini minimumda tutmak en iyisi oluyor. Çünkü  öğle ve akşam yemekleri için  pansiyona ödediğiniz tutarın  2 katı fazlasını yemeğe ayırıyorsunuz.. Gerçekten çok pahalı bir kasaba.
Biz kaldığımız pansiyon için oda-kahvaltı günlük 200 TL ödedik. Denize bir cadde uzaklığında. Önünde kocaman bahçesi olan ,temiz güzel 8 odalı bir pansiyondu burası. Fakat burada işletme anlayışı bulunmadığı için işletme sahipleri biraz rahat davranıyorlar. Özellikle de akşam yemeği için bir şeyler hazırlanmasını istediyseniz...
 Nisan erken kalkıp çabuk acıktığı için ilk gün akşam yemeğini orada yemek isteyip saat  7 de hazır olmasını istedik fakat saat 8 i geçiyordu hazır olduğunda. Yanınızda küçük çocuk yoksa bu problem olmayabiliyor. bunun yanında işleten aile güleryüzlü ve yardımcılar. Her bahçeye çıktığınızda çay kahvenizi eksik etmiyorlar.

Birgül teyzenin evi pansiyon

Selimiye de gittiğiniz her yerde yemek servisi geç geliyor. Buna hazırlıklı olun benim deneyimlediklerimin hepsi maalesef böyleydi.

Bunun dışında Selimiyenin doğasından bahsedecek olursak denizi dağların ve yeşilin çevrelediğini görüyorsunuz. Huzurlu ve çok güzel bir denizi var. Hala aklım orada.
 Suyu inanılmaz berrak,derin ve ılık.Nisanın kumlar ile oynamasını tercih ederdim fakat deniz taşlık. Ama bu bile Selimiyenin muhteşem denizi için bir dezavantaj olmadı bize. Kalbim,aklım,ruhum Selimiye de kaldı...






Biz burada denize girmek için genellikle Lipsos'u kullandık. Bir kerede SUP restorana gittik. SUP personeli çok güleryüzlü değil maalesef artı menü fiyatları yüksek. Lipsos ise hem çok güleryüzlü bir işletme hemde her konuda yardımcılar.Aynı zamanda fiyatları uygun ve yemekleri leziz.
Burada tavuk ızgara, hamburger gibi alternatifleri tüketebilirsiniz. 3 kişi öğlen yemeği dahil günü orada geçirmek isterseniz 100 tl civarı hesap ödüyorsunuz.Burası gündüzleri iskele akşamları restoran olarak hizmet vermekte.

lipsos restoran


selimiye de huzur

Bir akşam muhakkak ki balık yemek isteyeceksiniz. Sardunyada yer bulmak imkansız olabilir. Biz bulamadık. Hidayetin yeri çok tavsiye edilen 2. mekanmış. Fakat biz balığı da Lipsosta yemeği tercih ettik. Mezeleri güzel özellikle çiğ bademden yapılan yoğurtlu mezesi enfes. Kalamar çok lezzetli. Ahtapot tatsız geldi bana iyi soslanmamıştı. Karides ise fena değildi. Balık olarak akya şiş çok lezzetliydi. Aynı zamanda karamelli özel tatlıları da oldukça lezzetli.
 Ben balıktan ziyade diğer deniz ürünleri ve meze-ekmek sevdiğimden  balığı bir porsiyon söyleyip karides, kalamar, ahtapot ve meze yemeği tercih ettik. Yanında bira söyledik. Yaklaşık 250 TL civarında hesap ödedik.Bence makuldü.

lipsosta balık


Farklı alternatif olarak akşam yemeğinde Badem Mantıya uğrayabilirsiniz. Mantısı çok ince açılmış ve güzel ama fevkalade değildi. Fakat işletme güleryüzlü. Bir tabak klasik mantı ise 23 TL.

badem mantı

Pansiyonun tam çaprazında kalan bir pideci var Beyaz Ev. Pidesi çok lezzetli tavsiye ederim. Fiyatı tabi ki de İzmir e göre bir tık fazla. Ama gerçekten çok lezzetli. İster öğle ister akşam yemeği için tercih edebilirsiniz Beyaz Ev pideyi.
Buranın birde selimiyenin girişine yakın bir meze evi bulunuyor. Yemeğe fırsat olmadı ama özellikle enginarlı fava tavsiyesi aldım. Bir daha beyaz evin mezelerini muhakkak deneyeceğim.

Bunun dışında paprika diye bir pastanesi var ki herkesin dilinde. Özellikle 8 yıldır yaptıkları haşhaşlı tatlı çok meşhurmuş. Bizde denedik.Kreması çok lezzetli fakat porsiyonu çok büyük 2 kişi rahatlıkla tüketebilir. Sakızlı muhallebi ve muzlu çikolatalı pastası da gayet lezzetliydi. Birde sürprizli limonataları var ki oda Nisoş'un çok hoşuna gitti.Fiyatlar ise makul.

paprikanın meşhur haşhaşlı tatlısı

paprikanın sürprizli limonatası

Birde Losta tatlıcısı var oda meşhurmuş hatta Selimiye ye özel losta tatlıları var fakat onu yemek kısmet olmadı oda listeye yazılanlardan.

Selimiyede başka ne yapılır derseniz çok bir şey beklemeyin çünkü dinlenme ve huzur yeri Selimiye.

Gidin müthiş doğasında huzur bulun . Bizim Nisanla ilk tatilimiz olduğu için civar köyleri gezemedik. Ama imkan varsa muhakkak gidin biz sadece dönüş yolunda kız kumuna uğradık. Birde daha önce 2015 tatilinde Turgut şelalesine uğramıştık. Sizde muhakkak görün.
Yakında Söğüt,Bayır ve Bozburun var. Buraları da gezin derim. Umarım bir gün yolunuz Selimiye ye düşer. Benim tekrar gideceğim günü iple çekiyorum...

Selimiye yol manzarası


İzmir den özel araçla takribi 5 saatte varıyorsunuz Selimiye ye. Marmaris e girip Bozburun Datça yoluna devam ediyorsunuz. Sonra Selimiye ye yol ayrılıyor zaten. Yolu özellikle Marmaris sonrası görsel bir şölen....


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

Ederlezi...