Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey




Bu kitabı bir ev hanımının yazdığını biliyor musunuz? Kulağa bence gerçekten ilginç geliyor. Ama yazar kitabı yazmadan önce çok fazla porno film seyrettiğini söylemiş.

2012 Yılı falandı sanırım bir derginin reklamında görmüştüm yurtdışında büyük satış başarısı yakalamış ve Türkiyede de satışa sunulacaktı. İçeriğini çok bilmeden aldım. Ve bir çırpıda okudum kalan 2 kitabı okumak için sabırsızlandım. Hepsi bittiğinde bende bıraktığı iz muhteşem bir aşkın iziydi.

O yıllarda bir arkadaşım yılbaşında bana bir  hediye almak istemişti ve 2. kitabı almasını istemiştim.Hediyelik eşya fuarından satıcının kötü bakışlarıyla zar zor aldığını söylemişti.
 Evet kitapta çok fazla abartılmış erotik sahne mevcut. Türkiye biraz daha köklerine ve geleneklerine bağlı olduğu için kitabı satan için de okuyan için de biraz zor olabilir. Çünkü bizler bazı konuları çok rahat dile getiren bir toplum değiliz. Bazı konular yasaklı ve ayıptır bizim toplumumuzda. Neyse ki biraz zor oldu ama sindirdi Türkiye kitabı hatta filmini bile.

Kitabı okuduğum zamanlar bekardım. Sürekli gelip mesai  arkadaşıma anlatırdım. Heyecanla oda beni dinlerdi. Kitabın baş kahramanı Christian Grey'e hayrandım. Hatta o sıra film çekileceği için seçmeler yapılıyordu. Ve Grey'in resmi çoktan benim telefonumun arka planı olmuştu. Evet ilk gençlik çağlarında hepimizin fanı olduğu ünlüler vardır ama ben 26 yaşındayken bu fanatiklik nereden geliyordu anlamıyordum. Belki de o an hayatımda yaşadığım boşluktan ve anlatılan Bay Grey'in muhteşem bir aşık olmasından. Şimdi mi ? şimdi çok farklı yorumluyorum kitabı. İnsanın hayatında her yılın evresi farklıdır. Her yıl biraz daha büyürsünüz. Aynı kitabı her yıl okuduğunuzda aldığınız tat değişir.Ben okuduğum ilk andan itibaren bir aşk kitabı okudum. Sanırım bu biraz algı ile alakalı okuduğunuzdan en çok neyi aldığınız size bağlıdır. Ben en çok cinselliği değil aşkı aldım. Hala daha bunu savunuyorum.
Gelin birde şimdiki gözümden kitabı size anlatayım;

Kitap ta fazla zengin bir iş adamı olan Christian  Grey ve Üniversite öğrencisi Anastasia Steele  arasındaki başlayan aşk anlatılıyor. Anastasianın  basında okuyan bir arkadaşı Grey ile röportaj yapmak için randevu alır. Bu görüşme onun için çok önemlidir. fakat hastalanır ve gidemez. Tek amacı arkadaşına yardım etmek olan Anastasia  Grey ile röportaj yapmak üzere Grey 'in ofisine gelir. Ve kapıdan girerken de düşer. Düşme anından itibaren de Grey'in ilgisini çekmeyi başarır.

Grey daha sonra Anastasianın çalıştığı yere gider ,karşısına çıkar ve onu kahve içmeye ikna eder. Anastasia masum bir aşkın başlayabileceğini düşünse de Grey kendisine itaatkar bir köle aramaktadır. Özellikle cinsel anlamda bitmek bilmeyen değişik fantezileri ve ona itaat etmesi gerektiğini anlatan bir sözleşmesi bile vardır.
Grey çocukluğunda annesi tarafından terk edilmiş,daha sonra evlatlık olarak verildiği Grey ailesinin aile dostları olan adı sanırım Elizabeth ti bir kadın tarafından sürekli taciz edilerek ve ona köle olarak büyür.Ve kadınlardan nefret eder. O yüzden de hepsini itaatkarı yapar.

Ve Anastasiayı da başta itaatkarı yapsa da kıyamaz. Çünkü ona aşık olur ve aşk galip gelir. Tabi başlarından bir sürü olay geçer. Ama sonunda Grey iyileşir evlenirler ve çok mutlu olurlar.

Kitapta herkesin aklını çelecek sürprizler ve aşkın anlatım şekli inanın bana herkesi büyüler. Cinselliği ve fantezilerin boyutunu bir kenara bırakırsak herkesin bekleyeceği bir erkektir Christian Grey.
Özellikle  erkekler kitap ile ilgili çok eleştiriciler. Çünkü her kadın hayatında bir Chirstian ister. Ama olmazsa olmaz değildir. Yani istediğimiz sadece para ve güç değil. İnce düşünceli ve sürprizli olmak. Düşünülmek.Erkekler sanırım bu durumu yanlış değerlendiriyorlar.

İkinci kitabın adı Karanlığın Elli Tonu, son kitabın adı ise Özgürlüğün Elli Tonu dur. Kitaplar oldukça kalın. Yazarı da E.L. James.

Bence okunası bir kitap.Güzel bir aşk...





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Acı biberin hikayesini bilirmisiniz...