Harika bir börek-Lahanalı börek
Geçenlerde annemin teyzesindeydik. Ben de böyle günlerde onlarla beraber olmayı seviyorum.İyi geliyor bana. Çocukluğumda da böyleydim annemle güne gider ,günde çocuklarla biraz oynar sonra annemin yanında otururdum. Oradaki sohbet daha tatlı gelirdi bana. Yaşlı teyzeler ile konuşmakta çok hoşuma gider benim. Hele birde göçmense...Anneannemle de bitmez sohbetlerimiz vardı bizim.Çok şey katar görüp geçirmiş insanlar size.
Neyse konumuza dönelim.Nevin teyzem bir börek yapmış 32 yaşındayım ilk defa lahanalı börek yedim. Hemde ne börek enfesti.Yılbaşında da kendimize yaptım. Sizlerle de paylaşmak isterim.Hem çocuğunuz lahana yemiyorsa böylelikle yiyebilir. Benim kızım dolmasını yiyor ama böreği de sevdi.
Tarifimize gelince,
Neyse konumuza dönelim.Nevin teyzem bir börek yapmış 32 yaşındayım ilk defa lahanalı börek yedim. Hemde ne börek enfesti.Yılbaşında da kendimize yaptım. Sizlerle de paylaşmak isterim.Hem çocuğunuz lahana yemiyorsa böylelikle yiyebilir. Benim kızım dolmasını yiyor ama böreği de sevdi.
Tarifimize gelince,
- 10 yaprak yeşil lahana
- 4 yufka
- 3 büyük havuç
- 1 büyük soğan
- 100 gr kıyma
- Tuz
- Bol karabiber
Üzerine,
- İçine 1ç.b zeytinyağı karıştırılmış bir kase süt
- Çörekotu
- Zeytinyağı
Lahanaları uzun ince doğrayalım.Havuçları rendeleyelim. Soğanı rendeleyelim. Biraz zeytinyağında önce soğanı kavuralım.Ardından kıymayı ekleyelim.Kıyma kavrulduktan sonra lahana ve havucu ekleyip kavurmaya devam edelim. Karabiber ve tuzu ekleyelim.Lahana ve havuçlar yumuşayınca ocaktan alalım. Biraz soğuttuğumuz harcı, kalın sigara böreği saracakmış gibi dilimlediğimiz yufkaya saralım.Harcı yufkaya koymadan önce yağ-süt karışımımızdan yufkaya serpelim.Tepsiye yerleştirelim. Üstlerine çörek otunu koyalım.Üzerine kalan süt-yağ karışımını ve 1 çay bardağı kadar zeytinyağını döküp önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30-40 dak. pişirelim
Enfes bir tat afiyet olsun...