RİTÜELLER- ekinoks

Ritüellerİ sevdiğimi söylemiştim. Hemde çok seviyorum. Amaç enerji toplamak ve inanmak. İnandığınız şeye dönüşürsünüz. Kendinizi nerede nasıl görüyorsanız bir gün o noktada olacaksınız. O yüzden iyi düşünün iyi olsun. Bunu ben söylemiyorum ,bu evrenin yasası hepimiz enerjiden oluşuyoruz. Bedenimiz tekamüle ermek için var ve sadece ruhumuz gerçek. Gandhi 'nin bir sözü vardır.
''Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür… Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür… Duygularınıza dikkat edin;davranışlarınıza dönüşür… Davranışlarınıza dikkat edin;alışkanlıklarınıza dönüşür… Alışkanlıklarınıza dikkat edin;değerlerinize dönüşür… Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür…Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür… ''
Bence de öyle... Gelelim 21 mart gün dönümüne bugün en basit haliyle gece ile gündüzün eşitlendiği gündür. İlkbaharın başlangıcıdır. eski kültür ve inanışlara göre neler yapılabilir bir bakalım,
  • Eski çağlarda özellikle pagan inanışlarda Eostre ritüellerin de tanrı ve tanrıçaların buluşmasının ekinokslarda kutlandığı bilinir. Yeni bir hayat ve yeni aşkların doğuşunu temsil eden bu ritüellerin bir çoğu günümüzde Hristiyan aleminde Paskalya Bayramı adı altında kutlanmaya devam eder. Hatta Paskalya yumurtaları yeniden doğuşu temsil eder! Ekinoksun hayatımızda önemli değişikliklere sebep olacağına inanılır. Yeni aşk beklentisi olanlara müjdeler olsun diyelim şimdiden. Hoşlandığınız biri varsa onun yakınlarında olmak için en doğru gün ekinoks günüdür!
  • Paganlar nasıl eğleneceğini biliyormuş dedirtecek türden bir tavsiye var sırada. En eski geleneklerden biri de ekinoks olduğu zaman özellikle akşamları bir ateş etrafında toplanıp şarkılar söylemek, hikayeler anlatmak toplulukların birbirine bağlılığını arttırıyor muş. Bizim de aynı mantıkla ateş etrafında toplanıp "Akdeniz Akşamları" şarkısını söylememiz, adeti yerine getirecektir.
  • Paganların ekinokslarda denizlere ve büyük derelere gidip yıkanarak arındıkları, yeni hayata temiz bir başlangıç yaptıkları bilinir. Bu adeti siz de bugün yıkanarak tekrarlayabilirsiniz. Hatta kültürümüzde yeri olan hamamlara gidip bambaşka bir harmanla arınabilirsiniz ekinoks için.Hayır Gandalf gelmeyecek ama Hristiyan aleminde "Easter" olarak anılan bir dönemin kapısını aralar ekinoks. Her ne kadar kelime kökü Eostre'ye dayansa da, asıl barındırdığı mana "Doğmak"tır ve Doğu yönünü referans alır. Güneşin doğduğu yöne yüzünüzü dönmek ekinokslarda yeni hayatınızda size pozitif enerjiyi yaylım ateşi gibi saçacaktır.
  • Bugün mümkün olduğunca geleceğe dair hayaller kurun, bu hayallerinizi bir yerlere yazın. İsteklerinizi, beklentilerinizi tekrarlayın. Paganlar ekinoksta tutulan dileklerin kabul olacağına inanırlardı.( alıntı radikal gaz.)
HT gazetesine göre ise;

Ekinoks, dünya çapında kutlanan bir şölen gibi. Bir çok ülkede özel ritüellerle kutlanıyor. “Alt tarafı gece ile gündüz eşitleniyor, bunda büyütecek ne var?”diyorsanız, yanılıyorsunuz. Ekinoks sırasında dünyanın elektromanyetik alanında ciddi boyutta bir düşüş gerçekleşiyor, bu da “portal” olarak değerlendiriliyor. Yani yüksek boyutlara ve enerjilere ulaşmak için geçici olarak oluşan bir aralık, enerjik anlamda bir açılış. Dolayısıyla ekinoksun gerçekleştiği gün, enerji arınma çalışmaları, meditasyon ve nefes çalışması için ideal. Özellikle meditasyonda ulaşacağınız derinlik sizi şaşırtabilir. Şifa çalışmalarının etkisi de kat be kat artıyor.

Güneş tutulması da ayrı bir etki. Hani ayın türlü hallerinde yapılan enerji çalışmaları vardır, yeni ayın özellikleri ayrıdır dolunayın ki ayrı ya... Yaşanan tutulma sayesinde ayın 4 evresi de 24 saat içinde yaşanıverdi. Dolayısıyla türlü amaçlarla yararlanabileceğimiz çok değerli bir enerjisi oldu bugünün. Arınmak, affetmek, bir şeyleri sonlandırmak, kötü alışkanlıklara son vermek için de ideal bir dönemdi, yeni ufuklara yelken açmak, niyet belirlemek ve yeni projelere başlamak için de. Çok nadir rastlanan bir durum bu.

Yeni Ay'a gelince. Niyet belirlemek, hayrımıza olmayan kişi, davranış, düşünce ve alışkanlıkları geride bırakarak yepyeni bir döneme girmek, yeni başlangıçlar yapmak için en ideal zaman. 

Benim uygulamalarıma gelince, ben isteklerimi hayallerimi  bir kağıda yazıyorum,yada suya anlatıyorum. Sonra dua kitabımı elime alıp okumaya başlıyorum,Yeni bir şeylerin başlaması adına çiçek ekiyorum fırsatım varsa dışarı çıkıp baharı hissedip güneşin tadını çıkarıyorum. Ve her şeyin güzel olacağına dair inancımı koruyorum. Enerji çok yüksek hadi sizde tadını çıkarın ve negatifliği bir kenara bırakın...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

Ederlezi...