YEMEK-adabeyi

Sevgili balık severler... İzmir de balık yemek için mekan arayanlar. deneyimlerimden biraz bahsetmek isterim. Adabeyi balık restoranı Konak Pier avm içinde konumlanmış,Tamamen denizle iç içe ve bu yüzden olsa gerek hem balık hem mekan ücretini bir arada hesaba yansıtan muhteşem konumlu bir mekan.😂 Şaka bir yana evet pahalı bir mekan ama lezzet olarak ta gerçekten başarılı.

Özellikle mezeleri ve aperitif olarak sunulan lezzetler muhteşem. Tercihlerime gelince; yoğurtlu köz patlıcan ezme,tekmil fava,köz kırmızı biber salatası,büyükçe bir tabak mevsim yeşillikleri. Aperitiflerde tercihlere gelince, sarımsaklı, tereyağlı karides güveç favorim.Kalamar biraz sert ama lezzetli. Ahtapot yine tereyağında güveçte lezzetli. Tercih edilir.

Balık mevsimine göre değişiyor, Eşim balıktan iyi anladığı için güzel olduğunu söyler. Ben küçük balık daha çok tercih ediyorum. Restoranların çoğunda da küçük balık bulamadığım için mezeler ve aparatifler  bana daha cazip geliyor. Balıklarda levrek,lahos ve somunu tercih edebilirsiniz. Alkollü ve alkolsüz içecek seçenekleri de mevcut.

Mekanın bildiğim kadarıyla bir de Mavibahçe avm de bir şubesi var. Ben orada hiç yemedim ama bence Pierde ki mekan ile kıyaslanamaz. Çünkü balığı denize nazır yemek ayrı bir keyif verir.
İşletmede çalışanlar güleryüzlü,hatta bazen fazla müdahil olabiliyorlar masanıza. Açık alan ve kapalı alan olarak hizmet veriyor. Özel günlerinizi kutlamak isterseniz yardımcı oluyorlar. Hatta sizin için istediğiniz işletmeden pasta vb. sipariş ediyorlar. Tabi bunlar için ayrı ücret ödüyorsunuz.

Hazır mevsim de yaklaşıyorken gidip mavi suları izleyip güzelce yemeğinizi yiyin tavsiyemdir. Ama mutlaka bir iki çeşit meze ile birlikte. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

Ederlezi...