ŞİFA- şamanların şifası ayuhuasca çayı

Bizler nasıl ki şifalanmak adına ıhlamur,nane limon vb çaylar içip yatıp dinleniyorsak işte şamanlarda  bu ayahuasca çayını içip şifalanıyorlarmış. Yüzyıllar boyunca da hep ritüellerinde kullanmışlar. Ha ben bu çayı nerden biliyoruma gelince ilk kez fi-çi-pi üçlemesinde okudum. Sanırım çi kitabındaydı.geçenlerde de sosyal medyada bahsedilirken gördüm. Sanırım bi şamanın sayfasında. bir de yine yanılmıyorsam haberlerde rastladım.

 Çay diyoruz ama bakmayın çay olduğuna Türkiye de getirilmesi ve kullanılması yasak olan bir çay bu.Nedenine gelince doğada en etkili olan halisinojen çayı. Yani bi nevi uyuşturucu. Netten okuduğum bilgilere göre Amerika da sadece kilisenin izniyle tıbba yardımcı olmak adına kullanılabiliyor. Peru da ise belirli kurallar çerçevesinde önce belirli şeyleri barındıran bir detoks programı uygulanıp sonrasında meditasyon eşliğinde ritüel ,şifalanma şeklinde uygulanıyor. Bitkisel olan  bu karışımın doğduğu yer Peru Amazon Ormanları. Peru da ve Brezilya da çokça kullanılan bu çay ayahuasca ve chacruna bitkilerinin demlenmesiyle oluşuyor. Çoğu kişide halüsinasyon dışında kusma da görülüyormuş. Ve bu kusma ruhun arınması olarak kabul edildiği için kutsal sayılıyor. bazı yerlerden ruhlar alemiyle iletişime geçme olarak tabir edilmiş. Ve ölüme sebeb olabiliyormuş.

Beni en etkileyen açıklama ise insanın yalnızca doğum ve ölüm anında 2 gözümüzün ortasında alın boşluğunda salgılanan epifiz bezindeki DMT molekülünün artmasına sebep olması.Bu şekilde tekrar bu deneyimi yaşayıp ruhlar alemi ile iletişimde olmak. Bu benim akıl sınırlarımı zorluyor. Yani kimisinin bahsedilen yerde doğuştan 3. göz diye nitelendirilen duru görüsü açık olur hatta buna  kalp gözü de denir.Ama bunu bu çayın yapması beni korkutuyor. Ve yine ilahi güç gerçekten her şey doğada mevcut. Her şey ilahi düzende.

Bu içecek kitapta Eti'yi iyileştiren Can Manayı dengeye getiren mucize içecek. Ama bilgili eller tarafından kullanılmalı hatta tıbbi zorunluluk yoksa bence hiç kullanılmamalı. Başka boyuta geçmekten bahsediliyor çünkü ve tekrar söylüyorum ölüme sebebiyet veriyor yasal değil. Kitapta uygulama bir ruhsal tıp merkezi tarafından bilen kişilerce uygulanıyor. Ve itiraf edeyim ki ben kitapta okurken kurmaca olduğunu düşünmüştüm ,Yani merkez İstanbul da yok orası kurmaca ama uygulama gerçek. 

Konuyla ilgili aşağıda Gaia dergisinde şöyle bahsediliyor;

Ayahuasca karışımını daha önce duymamış olanlar için doğadaki en tesirli halüsinojenlerden birini içeren Peru Amazonlarına has bitkisel bir karışımdır diyebiliriz. Sadece yoğun, hayat değiştiren türde görülere değil; şiddetli kusmalara da sebep olabiliyor.
Yerli halklar en dipte yatan ruhsal sorunların kaynağını yok etmek için yüzyıllardır ayahuasca kullanıyor. Özellikle Batı’da ayahuasca; depresyon, bağımlılık ve post travmatik stres bozukluğu gibi psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde giderek daha çok kullanılıyor.
Karışımı içtikten sonra görsel olarak neler deneyimliyorsunuz?
Görüler yavaşça süzülmeye başlıyor ve karışımın demlenme süresine ve eyleme yüklenen anlama göre değişiyorlar. Bunların hepsi deneyimi etkiliyor. Sonrasında her şey rengarenk, renklerin birbirine karıştığı bir tişört gibi. Bu süreç uzun sürmüyor ve çok soyut bir boyut, bu sadece ruhun bu boyuta girişi. Bundan sonra macera başlıyor ve Anne Ayahuasca’nın ruhuyla bağlantı kuruluyor.
Karışımın tadı güzel mi?
Tadı hiç güzel değil. Çok acı bir tadı var. Asmadan yapıldığı için tadı ağaç kabuğu gibidir- tatlı değildir. Çer çöp yemek gibidir. Ama genellikle içilen miktar yaklaşık 60 mililitre olduğundan hızlıca içilebilir.
Eğlence amaçlı kullanılabilecek bir uyuşturucu değildir. Bilincimizin karanlığına yolculuk yapmak, acılarımızı, kalp kırıklıklarımızı, sorunlarımızı hele ki hala çözümleyemediğimiz travmalarımızı keşfe çıkmak eğlenceli bir deneyim değildir. Her zaman tam da ihtiyacınız olan şeyi size verecektir. Size zorlu bir deneyim yaşatacaktır.
Karışımdaki insanların halüsinasyon görmesine sebep olan madde nedir?
Asmanın kendisi zaten MAO (monoamin oksidaz) inhibitörü içeriyor, aynı zamanda karışımda yaprakları güçlü bir sanrılandırıcı olan DMT molekülünü içeren chacruna bitkisi de bulunuyor. MAO inhibitörleri olmasaydı, DMT sindirildi ve vücut tarafından emilmezdi. Ama karışımın kimyasal bütünlüğünün ötesinde olan şey ruhtur. DMT’nin çok farklı olmasının sebebi budur ki onu bir defa bitkiden ayırdınız mı ruhunuzdan da arınırsınız.
İçinde alkol bulunmayan bu karışım neden kusmaya sebep oluyor?
Kusma konusunda çoğu insanın kötü deneyimleri var. Çoğunlukla gıda zehirlenmesinden, aşırı alkol tüketiminden ya da hastalık sebebiyle kusarsınız. Kötü bir şeye karşı olan tepkidir aslında ve sizi iyi hissettirmez.
Ama ayahuasca kullanımında vücudunuzdan atılan sadece içinizdeki sıvı değildir. Farkına bile varmadığımız ama aslında hep yanımızda taşıdığımız yük gibidir bu. Bu içindekini kusarak boşaltma eylemi çok özgürleştirici ve rahatlatıcıdır ki çoğu kişi kendilerini tüy kadar hafif hissettiklerini söylüyor. Bu deneyim bizi düşüncenin ve oluşun belirli kalıplarına hapseden esaretin sımsıkı zincirlerinden arınmanın yoludur.
yazıya kaynaklık eden ; gaia dergisi,hürriyet gaz. izzet çapa yazısı,vikipedi,ekşi sözlük


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

Ederlezi...