Antalya-Adrasan Kızlarla tatil bir başka

Antalya tatili kız kıza çıktığımız ikinci tatildi. İlk tatilde çok eğlenince 4 kız olarak çıktığımız tatili beşleyerek Antalya sahillerine uzandık. Ama tatilin başında anladık ki grup kalabalıklaşınca problemler çıkabiliyor.O yüzden çok açılmayın.

Tatilimize  Antalya merkezde arkadaşımızın kuzeninin evinde başladık. Burada 2 gün misafir kaldıktan sonra Adrasanda bulunan Akdeniz Üni. Dinlenme tesislerinde 5 gün kaldık. Burasının dinlenme tesisi olduğuna bakmayın. 3 yıldızlı bir otel konforunda. O zaman ki müdürü de çok ilgili ve güleryüzlüydü. isterseniz tam pansiyon gibi ek ücretle , isterseniz yarım pansiyon olarak konaklayabiliyorsunuz. Süper lüx bir tatil seçeneği değil ama yine olsa yine giderim. Burdan sonra yine Antalya merkezdeki misafir olduğumuz eve döndük ve 2 gün daha kalıp İzmir e döndük. Şimdi gelelim tatilimizin detaylarına.

Antalya şehir merkezinde neler yapılabilir?

  • Antalya kale içini gezebilirsiniz. Burası biraz İzmir Kızlarağası Hanını da andırıyor. Ama tabi buranın geceleri de çok hareketli. Denizi çevreleyen kale ve mekanlarda kahve içmek ayrı bir keyif. İçeride yine antika yada orijinal ürünler bulabileceğiniz alışveriş kısmıda mevcut. 
  • Gece eğlence mekanı önerim Ally Club olacaktı ama kapanmış. Biz orada eğlenmiştik çok güzel olduğu için değil tek seçeneğimiz oydu.
  • Gündüz denize girmek içinse Konyaaltı plajını tercih etmiştik. Antalya'nın her yeri yazlık olduğu için orada normal ama bana şehrin bu kadar içinde denize girmek ilk başta garip gelmişti. Düşünün Göztepe de plaj var gidip denize giriyorsunuz. Eski zaman olsa evet harika olurdu ama şu zaman da şehir bence uygun değil. Konyaaltına dönersek suyu berrak temiz ve suyu Antalya ya göre serin.
  • Şelaleleri de çok meşhurdur Antalyanın bilirsiniz. Düden,Kurşunlu,manavgat... Maalesef ki ben sadece Kurşunlu Şelalesini görebildim. Çünkü özel araç yoktu .Ulaşım ve oradaki insanlarla anlaşmak zor olmuştu.  Şelale ve tabiat parkı görülmeye değer tabi ki. Ve muhakkak şelalenin altına buz gibi suya girip tüm kötü enerjinizi atmanızı öneririm.
  • Perge antik kantini gezebilirsiniz. Gezmek için 3 ten sonrayı tercih edin çünkü oldukça sıcak. Tarih seviyorsanız gitmeye değer. Efes antik kentinin başka bir versiyonu. Ve aynı zamanda çok güzel bir foto çekim mekanı.
Bu anlattıklarım benim gezdiğim yerler. Birde netten sizin için bir araştırma yaptım;

  • Düden şelalesi; Antalya’nın enfes güzelliklerinden birisi Düden Şelaleleri. “Şelaleleri” dedik zira kaynağını Kepez Hidroelektrik Santralinden alan Düden Çayı, iki kola ayrılır ve bu iki koldaki şelaleler de Akdeniz’e dökülür. Aşağı Düden ve Yukarı Düden Şelalesi olarak bilinen şelalelerden Yukarı Düden Şelalesi şu an için ayrıca piknik yeri ve mesire alanı olarak da kullanılmaktadır.Şelalenin ve eşsiz denebilecek güzellikteki doğanın içerisinde iken kendinizi Antalya’nın o bunaltıcı havasından çok uzakta, sanki bir gizli cennetteymiş gibi hissedebilirsiniz. Mesire alanında restoranlar, hediyelik eşya satan dükkanlar, kafeteryalar ve tuvaletler de bulunduğu için bir gününüzü burada huzur içerisinde geçirebilirsiniz. KAYNAK:seyahatdergisi.com


  • Antalya oyuncak müzesi: Araştırmacı, şair, yazar ve Türkiye’nin ilk oyuncak Müzesi olan İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kurucusu Sunay Akın danışmanlığında açılan müze, çocuklar kadar yetişkinleri de masalsı  dünyasının içine alıyor ve çocukluklarına doğru büyülü bir yolculuğun içine sürüklüyor.  Tüm dünyaya oyuncak dağıtan Noel Baba’nın doğduğu kentte bir oyuncak müzesi açılması ayrı bir anlam taşıyor.1860’lı yıllardan 1980’li yıllara kadar antika değerinde yaklaşık 3 bin oyuncağı içinde bulunduran müzede yerli ve yabancı üretim oyuncaklar sergileniyor. Sanayi devrimi sonrasında ortaya çıkan ilk fabrikaların ürettiği oyuncak örneklerinin yanı sıra, oyuncak tarihinin en seçkin örneklerinin yer aldığı müzede bebek evlerinin de ender bulunan örnekleri ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. KAYNAK:www.gelisimuzmani.com

  • Antalya Murat Paşa Cami:Antalya'nın Merkez ilçesinde bulunan Murat Paşa Camii, şehirde gezmenizi önerdiğimiz yerlerden biridir.
Caminin kim tarafından yapıldığı ilk başlarda kesin olarak bilinmiyordu. Sadrazam Kuyucu Murat Paşa tarafından yapıldığı tahmin edilen cami, son elde edilen verilere göre Karaman Beyi Murat Paşa tarafından inşa edildiği kanıtlanmıştır.
Murat Paşa Camii'nin dış mimarisi oldukça dikkat çekicidir. Etkileyici bir taş işçiliğine sahip olup özellikle minberi görülmeye değerdir. Antalya tatilinizde deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını bolca çıkardığınız günlerde Murat Paşa Camii gibi görmeniz gereken çok yer olacak. Kesik Minareli CamiiKöprülü Kanyon Milli ParkıYivli MinareKıbrıs Kanyonu ve Alara Kalesi gezmenizi önerdiğimiz yerlerin ilk sırasında yer almaktadır.(bilgiler netten alınmıştır)

Bunlar dışında,

  1. Termessos Kaplıcaları
  2. Kaputaş Plajı
  3. Antalya akvaryumu
  4. Sandland gezilebilecek yerler arasında. 

Antalya merkezinden ziyade Adrasan mevki mükemmel bir yer. Olimpos dağının eteğinde konumlanmış doğayla iç içe bir yer.Kaldığımız yer dağın eteğinde tertemiz havası olan bir yerdi. Plaj biraz uzak fakat kullanabileceğiniz bisikletler var. Güzel bir doğa yürüyüşü ile de plaja ulaşabilirsiniz. Plajda cafe-restoranlar var.Burada yemeğinizi yiyebilir,minder ve şemsiyelerden yararlanabilir,plaj voleybolu yada su sporlarının tadını çıkarabilirsiniz. İşletmeler ve plaj oldukça keyifli yani.. Denizi çok berrak dağların arasına sıkıştırılmış bir koy burası. Sağınızda da solunuzda da yeşil görüyorsunuz. Mükemmel aklımda kalan tekrar gitmek istediğim yerlerden biridir Adrasan. 

Burada sahile yakın yerlerde de konaklayabileceğiniz bungolow evler  mevcut. Bir tanesinin bahçesine gitmiştik arkadaş ziyaretine ahşap localarda oturmuştuk. çok keyifliydi.

Gündüz başka neler yapalım dersiniz öğlene kadar yada öğleden sonra güneşin tam tepede olmadığı vakitlerde bisikletle civarı gezebilir,derenin içinde ayaklarınızı uzatıp gözlemenizi yiyeceğiniz mekanları bulup keyif yapabilirsiniz. Komşu teyzelerle tanışıp muhabbet edebilirsiniz. Yada gezerken bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

Akşamları özellikle hafta sonuna denk geldiyseniz ve tabi araç varsa (sağ olsun otel müdürü olan arkadaşımız bu konuda bize çok destek olmuştu) Olimposa çıkabilir ve burada ki en güzel eğlence mekanı olan öküz barda dilediğinizce güzel müzik eşliğinde eğlenebilirsiniz. Biraz salaş ve çok güzel bir yer. Ve çok ucuz. Sanırım bu Öküz barlar buradan patladı 😊

Kaldığımız yere tekrar dönersek kalınabilecek güzel bir mekan. Odalar rahat ve temiz. Havuzunda vakit geçirebilirsiniz,verandada kahvenizi içebilirsiniz. Bahçede turlayıp güzel resimler yakalayabilirsiniz. Yemekleri sabah ve akşam yemeği olarak açık büfe hizmeti var. Yemekler süper lezzetli değil ama kötüde değil.Öğle için plajda ki cafeler den yada yine oteldeyseniz ücretli olarak öğlen çıkan yemekten faydalanabiliyorsunuz. Oteli tavsiye ederim. Fakat nerede kalırsanız kalın ama Adrasana muhakkak gidin. Şiddetli tavsiyemdir. Hele en sevdiğiniz kız arkadaşlarınız yanınızdaysa gülüp eğlenmenin,sohbetin,tatilin ve Adrasanın tadına doyum olmaz...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

Ederlezi...