Ildır-Çeşmenin güzel balıkçı köyü yada huzurun adı

Ildır, Antik Yunanda ki adıyla Erythrai. Çeşmenin güzel ,temiz diğer beldelere göre sakin köyü. Burası yetiştirdiği sakız koyunu ve enginarıyla da meşhurdur. Benim geç keşfettiğim ama iyi ki de keşfettim dediğim bir yer. Huzurun adı. Bundan sebeptir ki son zamanlarda özellikle yaz dizileri burada çekilmeye başlandı. Biraz da buradan tanır oldu çoğu kişi.

Erythrai aynı zamanda burada yapılan kazı bölgesine de verilen isim. Erythrai kazı çalışmaları ve antik kenti diyebiliriz. Efes ve Pergeye  göre daha küçük bir antik kent.Burada Antik tiyatro ve Athena tapınağı var. Tarih severler meraklılar burayı görebilir ve güzel fotoğraflar çekebilirler.

Toplamda 3-4 saat te tüm köyü gezebilirsiniz.Burada en çok göreceğiniz sahilde bağlanmış küçük balıkçı kayıkları.Neredeyse hepsinin önünde küçük iskeleler var. bir tanesine oturup ayaklarınızı denize uzatıp muhakkak anın keyfini çıkarın.Bir sürü cafe ve balık restoranı var. Hepsinin önünde buranın yerli halkı tarafından köy de yapılan yağ,salça,sabun,reçel,turşu  yada hediyelik ürünler satılıyor. Ayrıca küçük teknelerle balık turları düzenleniyor.Balık turlarına katılıp, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Burada günlük vakit geçirebileceğiniz gibi ,konaklamak isterseniz de birkaç butik otel alternatifiniz var. Biraz daha  lüx isterseniz de Ildırdan Ilıcaya doğru giden yolda Kaya Prestij Sun Shine oteli mevcut. Ama buraya gelmişken tarihi dokuya daha uyan bir taş yapılı otel de konaklamak bence daha büyük bir keyif. Bunun için de burada ki en bilindik ve özgün butik otel  olan Herakles Butik Otele uğramanızı tavsiye ederim.Sevgili Kamil abimiz ve eşinin işlettiği Herakles butik otel verdiği hizmet ve güleryüzlülükle ilk sırayı alır. Aynı zamanda hemen yanında ki Herakles restoranda kahvaltınızı yapabilir,enfes kalamarın tadına bakabilir,denize bakarak balığınızı yiyebilir hatta Ildıra özgü enginarlı mantıyı keşfedebilirsiniz. Buradan Melek ablanın elinden çıkan güzel reçellerden satın almadan da çıkmayın derim. .Burası ayrıca Fatmagül'ün suçu ne dizisinin bir dönemine de ev sahipliği yapmış bir mekan. 

Burayı sadece yazın değil,kışında ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ederim.Şöminenin yanına diz battaniyenizi alıp kahve yudumlamanın tadı bambaşkadır.Ben kışları daha çok tercih ederim burayı. Ildır daha bir yalnız daha bir güzeldir kışın. Bunu da bir yere not edin.

Deniz için ise Çeşme yi bilen bilir. Taşı suyu altındır. Her yerden denize girilir.Suyu berrak ,ılık tertemizdir Çeşmemin. Ama Ildırdan denize girecekseniz Günizi adlı tesisi kullanabilirsiniz. Özellikle çocuklarla rahat edeceğiniz bir mekan denizi sığ.

İşte böyle sevgili okur. Başka bir hikayemde de Herakles otelde ilk kez tadına baktığım ıstakozu anlatacağım sizlere. Kamil abim ve Melek ablama buradan sevgiler...Ildıra gelip keyifli bir gün geçirmeden Çeşmeden dönmeyin sakın...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

Ederlezi...