MAXX ROYAL BELEK-Beklentinizin çok ötesinde

Size bir otelden bahsedeceğim ki Allah Allah...Öyle bir yer düşünün ki elinizi hiç bir şeye sürmeden tatil yapıyorsunuz. Şimdi diyeceksiniz ki tatil dediğin öyle olur zaten bizde tatilde yemektir,temizliktir uğraşmıyoruz herhalde. Ama bu öyle değil.Yani mesela plajda oturuyorsun ya gözlüğün kirlenmiş camını sileceksin işte onu sen yapmıyorsun. İşi sadece plajda gözlük silmek olan personelleri var. Gerçekten abartmıyorum. Ama her şeyin bir bedeli var. Burası oldukça pahalı bir otel. Dünyada  ki en iyi 10 otel sıralamasında bulunuyor.

Bizim herkes gibi düğün öncesi hazırlık aşamamız çok yoğun ve yorucu olduğu için balayı için koşuşturmacalı bir şey seçmek istemedik. Aslında bir Yunanistan da fena olmazdı. Ama Yunanistan yada herhangi bir Avrupa ülkesi tercih etsek keşfetme merakıyla 2 kat daha yorulacaktık. O yüzden yurt dışı seyahatlerini sonraya erteleyip Maxx Royal'i tercih ettik.Şimdi de biraz otelden ve ayrıcalıklarından bahsedelim;



Otelde odalar deniz tarafı ve kara tarafı olarak 2 ye ayrılıyor. Birde Maldiv evleri diye bahsedilen özel bungalow evler mevcut. Evlerin etrafı Maldiv den özel olarak getirtilen beyaz kumlarla kaplı. Odalar oldukça geniş 72 metrekare. Odada kocaman bir banyo,jakuzi,gar dolap televizyon,kahve makinası büyükçe bir koltuk,ayakkabılık,koca bir balkon,balkonda oturma grubu anlayacağınız her şey mevcut. Ayrıca yastık menüleri falan  var istediğiniz yastığı seçebiliyorsunuz. Duş jelleri bile Bvlgarı ve Hermes marka.Biz deniz tarafını gören süitlerde kaldık. Suit diyorum çünkü burada oda yok hepsi suit.😊


Otelde zemin kat alışveriş merkezi,kuaför,fotoğrafçı,giyim mağazaları,çiçekçi gibi bir çok alternatifi barındırıyor. -1 de kapalı yüzme havuzu  bahçeye açılan kapı ,Tayvandan gelen minicik kadınların gerçek tayvan masajı yaptığı bir spa odası,spor salonu,çocuk oyun salonu,sinema ,kütüphane mevcut.Açık büfenin hazırlandığı büyük yemek salonu da burada bulunuyor. Tam olarak hangisinin hangi katta olduğunu hatırlamıyorum ama açık büfe haricinde   A la carte restoranlar bulunuyor. Osmanlı-Türk mutfağı,İtalyan mutfağı, Uzakdoğu mutfağı,Meksika mutfağı Steak House, ve Yunan mutfağı olarak tabir edilen balık restoranı mevcut. A la carte  restoranlar ayrı bir ücrete tabi ve döviz üzerinden hesaplanıyor. TL değil. Ama tutarlar cüzi ve hizmet sonsuz. Türkiye de hiçbir yerde bu kalitede bir restoranda 20€ yemek yiyemezsiniz. Ama burada yanına da çok güzel bir şarap açtırıp canlı müzik eşliğinde süper bir gece geçirebilirsiniz. Balayı çiftiyseniz, bu restoranlarda tercih ettiğiniz birinde yemek yemek ücretsiz.

 Biz restoranlardan ücretsiz olarak Yunan mutfağında güzel taverna müzikleriyle yemeğimizi yedik. Hayatımda ilk defa mavi yengeç yedim. İnanılmaz lezzetli tavsiye ederim. Bu arada yunan restoranı gerçek bir taverna havasında yapılmış ve deniz kenarına yakın bir yerde bahçede konumlanmış. 


Bir de otelden küçük arabalarla misafire hizmet vererek Mountain Golf bölümüne götürüyorlar orada da Steak House et restoranı bulunuyor. Bu deneyimi kesinlikle yaşamalısınız. Piyona eşliğinde hizmet veriyorlar. İçerisi dağ restoranı şeklinde dekorlanmış. Burada muhteşem lezzetli etlerden tadabilirsiniz. Carpaccio denilen incecik kesilmiş ve sadece baharatlanarak pişmesi sağlanmış çiğ etin(dana carpaccio) tadına muhakkak bakmalısınız.

Bunun dışında bir de Türk mutfağını deneyimledik. Onu da es geçmek olmazdı. İnanılmaz lezzetli düğün çorbası ile başlayıp,müthiş tatlarla devam ettik. Diğer restoranları deneyimlemeye fırsat kalmadı inşallah onları da bir daha ki sefere deneriz.( bu arada bildiğim kadarıyla Kemer deki otelde sadece  A la carte  restoranlar var ve ücretsiz. Burada açık büfe bulunmuyor.)


Aynı zaman da yine balayı çifti olduğumuz için bizi tanınan ayrıcalıklı köy kahvaltısından yaralandık. Yunan restoranın bulunduğu bölüp sabah köy kahvaltısı hizmeti veriyor. Bunun dışında aperitif yiyecekler sunan saat 24:00 kadar açık kalan ayrı bir restoran  bir büyük pasta hane,bir büyük dünya çaylarını tadabileceğiniz bar ,inanılmaz güzellikte godiva çikolatalarından oluşan bir çikolata barı, white hours adı verilen bir bar  ve  bahçe içinde konumlanan gece kulübü,havuz barı,gözleme odası,plaj mutfağı ,anfi tiyatro vesaire vesaire  aklıma gelmeyen bir çok detay. İnanın yazarken yoruldum. Ve sadece  A la carte  restoranlar ve spa bölümü ücretli diğerlerinden istediğiniz kadar faydalanabilirsiniz.


Otel de güzellikler bunlarla bitmiyor tabi balayı tatilinde çok ilgilenmediğimiz kocaman çocuk oyun parkı var. Çok güzel olduğuna eminim ama inanın detaylarını bilmiyorum.


Spa konusu otelde ayrı bir ayrıcalık. Bahsettiğim gibi Tayvanlı minik hatunlar yapıyor masajı. Normalde masaj salonuna tek tek alıyorlar ama tabi yine balayı çiftine özel aynı anda masajımızı yaptırıp sonrasında çikolata-meyve ikramlarıyla birlikte masaj sonrası jakuzinin keyfini çıkarabiliyorsunuz. 2014 Yılı için yanlış hatırlamıyorsam kişi başı masaj ücreti 120€ kadardı. Pahalıydı ama değerdi. İnanılmaz rahatlıyorsunuz ve tüm kaslarınızın gevşediğini hissediyorsunuz.


Otelin içinde çeşit çeşit havuzlar mevcut. Deniz suyu havuzu ,bilmem ne havuzu falan filan ... orta da bulunan havuzda sürekli aktiviteler oluyordu. Biz arka tarafta kalan daha sakin havuzu tercih ettik. Denizi güzel fakat suyu çok sıcak serinleyemiyorsunuz denizde. Biz o yüzden daha çok havuzu tercih ettik. Çünkü Antalya iklim olarak zaten çok sıcak birde Ağustos ayı olunca bardağa koyduğunuz kola bile anında ısınıyor. yani mevsim olarak Antalya tatili için Haziran ve Eylül ayları bence daha uygun.



Geceleri canlı müzik yapan cafeleri ,barları,diskosu,jaz barı ,her şey mevcut istediğiniz eğlenceye katılabiliyorsunuz. Avrupa da tanınan yabancı sanatçılarda olabiliyor programlarda,Çeşitli gösteriler yapıyorlar. Biz sakinliği severler olarak canlı müzik dinletileri eşliğinde içkimizi yudumlamayı tercih ettik. Hangi içkiyi isterseniz,ne kadar içmek isterseniz serbest ama tadında bırakmak lazım.


Çikolata barından da yine bahsetmek istiyorum. Her çeşit Godiva marka çikolata mevcut. Çikolatanın aldığı şekilleri bir görseniz yemeğe kıyamazsınız.Ve istediğiniz kadar yiyebiliyorsunuz. Aynı şekilde Melanie pastanesi var zemin katta tatlıları enfes.Gece uyumadan önce dünya çaylarının bulunduğu bara uğrayıp sakinleştiren gevşeten bir bitki çayı yudumlayıp yatağınıza öyle geçin.


Bu mükemmelliklerin yanında pavilion denilen ahşaptan gazebolar var sahilde. Gece orayı kiralayıp,şarap peynir çerez yada her ne isterseniz oraya servis yaptırıp sahilin ve yıldızların tadını çıkarıp romantik bir gece geçirebilirsiniz. Biz balayı çifti olarak ücretsiz bir şarap gecesi geçirdik orada. Aldığınız keyif paha biçilemez


Anlayacağınız otelde her şey mevcut. Odaya gazete servisine kadar ne düşünürseniz ne hayal ederseniz her şeyi yapmak için çabalıyorlar. Otele girdiğiniz andan itibaren çilek şampanya ve çikolata ikramlarıyla karşılanıyorsunuz. Size özel asistan atıyorlar ve her şeyinizle asistanınız ilgileniyor. Balayı çiftlerine özel telefon açıp sürpriz yapmak isteyip istemedikleri önceden soruluyor. Ben odadan içeri girdiğimde dans müziğimiz çalıyordu. Oda da adıma yazılan şiirler,pastalar...


Otelde herkes aşırı ilgili ve güleryüzlü. Bazen ilgiden sıkılıyorsunuz o derece. Odadan öğlen ayrılmanız gerekse bile uçağınız akşamsa sizi misafir ediyorlar.


 Ha birde her gün değişen güzel bir notla odanıza küçük çikolata ikramı bırakıyorlar. Ve siz her gece yazan notu merak edip sabırsızlanıyorsunuz.Tüm bu ayrıcalıklar ,keyif ve aldığınız tatmin duygusu burada yapacağınız tatil için verdiğiniz paraya değer arkadaşlar Kesinlikle tavsiyemdir.







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

Ederlezi...