Düğün Şarkıları


Bir düğünü düğün yapan en önemli unsurlardan biridir müzik. İcra eden kişi yada kişilerin çok iyi olması ,size güven vermesi en önemli 2 unsurdur. Tabi ki her şeyin yolunda olması için sizinde biraz çalışıp; ister orkestra ister dj ile anlaşmış olun karşı tarafa bir liste vermeniz gerekmekte.





Bu listede öncelikle düğünün ana teması ne olacak yani dönem şarkılarımı yoksa günümüz şarkılarımı? çalsın (70ler 80ler günümüz pop,yunan ve rumeli müzikleri vb.) ona karar vermeniz gerekmekte. Ben nostalji sevdiğim için düğünün başlama ve yemek esnasında çalan şarkıların sakin nostaljik birde yunan kültürüne düşkünlüğümden bu tarzda olmasını istemiştim.
 Ama iş eğlence kısmına gelince vur patlasın çal oynasın.Günümüz roman ve pop müzikleri ile devam ettik.Nede olsa Türküz için işine roman havası girmezse düğün olmaz bizde.

 Ana temayı seçtiniz özel şarkılar varsa belirtin. Yoksa temayı söyleyip akışa bırakın.Fakat daha işimiz bitmedi. Seçilecek önemli şarkılarımız var

  • İlk sahneye girerken çalacak müzik(slow da olur,eğlenceli de)
  • Nikah kıyılacaksa nikah sonrası ilk çalacak müzik
  • Tabiki de ilk dans şarkısı
  • Pasta geldiğinde çalınacak müzik
  • Gelin çiçeğinizi atarken çalan müzik
Aslında basit gibi görünen bu aşama hiçte öyle değil arkadaşlar. Bu şarkıları kendi düğün konseptinize uygun ve aynı zamanda  sizi yansıtan şarkılardan olması için sürekli bir müzik dinleme halinde oluyorsunuz .Ve kesinlikle içinize sinmezse tamam deseniz de o arayış kafanızda hiç bitmiyor. Düğün öncesi 10 gün kadar sabah akşam hem eşim hem ben sürekli bir araştırma ve şarkı dinleme halindeydik. Tüm şarkıların tamamlanması düğüne 1 hafta kala oldu.Giriş için araştırdığın pastaya uymuyor,pasta şarkısı nikaha uymuyor. Yani hepsi için ayrı mesai harcıyorsunuz. Kuşkusuz en zor seçtiğim şeylerdendir düğün şarkılarım.
En son umudumu kesip bulamayacağımı düşündüğüm şarkı ise bizden 1 hafta önce evlenen arkadaşlarımızın düğün yemeğinde çıktı karşımıza.İlhamın nereden geleceği hiç belli olmuyor gerçekten.

Ben size burada her aşama için birkaç örnek sunmak isterim. Tabi ki bu daha çok benim tarzımı yansıtacak sizlere ama belki tarzımız benzerdir yada size ilham olur. Söylemeden edemeyeceğim düğünüm için seçtiğim özel şarkıların gerçekten çok beğenildiğini düğün sonrası herkesten çokça duydum. O yüzden kulak verin bana;

Buraya bir şık daha ekleyeceğim çünkü biz düğün salonuna tekne ile denizden giriş yaptık. Dolayısı ile bizim geldiğimizi gören herkes bizi ayakta bekleyip denize doğru yanaşmıştı. Ve bu anı heyecanlı kılmak gerekiyordu ki bu bekleme anı için de bir şarkı seçmiştik. Hani şu arkadaşımızın düğün yemeğinde bulduğumuz şarkı var ya işte o Sertap Erener ve Yunanlı parterinin sesinden AŞK şarkısı...

  • Salona girmeden hemen önce herkes sizi beklerlerken

  1. Aşk -Sertab Erener
  2. Mesaj-Melih Kibar
  3. Life is life- John Vass
  4. Love Story- Andy William
  5. Olmaz Olsun -Sezen Aksu
  • İlk giriş müziği

  1. Glykerıa (benim oynayarak girdiğim müzik)
  2. Only Time-Enya ( O bir efsane)
  3. Ameli film müziği
  4. Gelinim-Kenan Doğulu
  5. Mara Despİna-Can Atilla
  6. Rumeli Hisarı
  • Nikah sırasında fonda ve sonrasında ses vererek 

  1. I love you baby- Frank Sinatra
  2. Une belle hıstorıe-Michel Fugaın
  3. Les passants-Zaz
  4. La vien rose-Edit Piaf
  5. Senden Başka-Göksel
  • İlk dans

  1. Fikrimin İnce Gülü-Sema(İlk dans şarkım)
  2. Tencere Kapak-Kenan Doğulu
  3. Pervane-Zuhal Olcay
  4. She-  Charles Anzavur
  5. Seni Ne Çok Sevdiğimi-Seferad
  6. Seyirlik Değil Ömürlük Olsun-Sezen Aksu
  7. Her şey seninle güzel-Zerrin Özer
  8. Love Story- Andy William
  • Pasta gelince

  1. Ney na na na (benim pasta müziğim)
  2. Life is life-John Wass
  3. Happy-Pharrel Williams
  4. Peki öyle olsun-İskender Doğan
  5. Bahar-Candan Erçetin
  6. Olmaz Olsun -Sezen Aksu
  7. Glykerıa 
  • Çiçeği atarken
  1. Yalnız Kullar-Yedi Kocalı Hürmüz (tabi ki benim bu şarkıydı)
  2. Bütün Kızlar Toplandık-Nil Karaibrahimgil
  3. Pırlanta-Nil Karaibrahimgil
  4. Evli Mutlu Çocuklu-Demet Akalın
  5. Çalkala-Demet Akalın
  6. Evlenmeliyiz-Hadise
    Özel bir bütçe ayırabiliyorsanız ve güzel bir orkestra size eşlik edecekse kesinlikle orkestra seçmelisiniz. Ama düğün salonunuzun belirlediği orkestra dışında bir orkestra ile anlaşma yapmanıza izin yoksa ve orkestrayı beğenmediyseniz kesinlikle riske atmayın ve dj ile anlaşın derim.
    Ben dj ile çalıştım ve çok ta mutlu oldum. Ekstra ufak bir ücret karşılığı ayrı hoparlörler getirdi ve çok içime sindi. Birde düğünün ortasında yarım saat kadar davul ve darbuka geldi. Tavsiye ederim hem bütçesi daha az hemde içinize sinen gibi oluyor.

    Hadi bakalım düğün oyunsuz olmaz:)


    Yorumlar

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    Hoşgeldin 34 yaşım...

    Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

    Ederlezi...