Haftasonu Eğlencemiz Tay Park

İzmir e artık yaz geldi. haftasonu hava 28 dereceydi. Hem güzel havanın tadını çıkaralım hemde sıcaktan bunalmadan eğlenceli vakit geçirmek üzere bir plan yapalım istedik.

Malum şehir içinde çocuklar evlerin içine kapalı kalıyorlar. Yada en fazla günde 1 saat parklarda eğlenebiliyorlar. Ben çocukken bizim evimiz bahçe katıydı. Keşke benim çocuğumda olduğu gibi kızımda sokakta oynamanın,topraktan çamur yapmanın keyfini daha çok yaşayabilse. Neyse ki evimizin karşısında park varda babamı kandırdıkça kendini dışarı atıyor Nisan. Bu durumda beni mutlu etmiyor değil.
Durum böyle olunca güzel havaları kaçırmayıp açık havada değerlendirmek istiyoruz.
Nisan hayvanları da çok sevdiği için Sasalı da bulunan hayvanat bahçesine çokça gidiyoruz. Aslında yine Sasalıyı niyet ederek evden çıkmıştık ki yolda giderken havanın çok sıcak olması ve Sasalının çok büyük bir açık alan olması nedeniyle bir anda vazgeçtik ve aynı güzergahta bulunan mavişehirde ki tay parka gitmeye karar verdik.




Teyzem Bostanlıda oturduğu için burayı biliyormuş Ne zamandır da Nisanı götürelim diye söylüyordu bize. Biz hiç gitmemiştik. Burası mavibahçe avm nin tam arka tarafında kalıyor. Oldukça geniş ve çocuklar için güvenli bir alan. Karşıyaka belediyesine ait olduğu için içerisinde bulunan cafede fiyatlar makul.
Etraf tamamen çimlerle kaplı arka tarafa doğru gidildikçe bir çocuk parkı var. Hemen karşısında hem atlara binilebilen hemde atları izleyebileceğiniz büyükçe bir hara mevcut. Bir de kocaman bir kümes yapmışlar. İçinde bir sürü kuş var. Orta alanda ise cafe-restoranı bulunuyor. Yani anlayacağınız bir çocuğun ilgisini çekebilecek her şey var.



Biz saat 11-12 gibi oradaydık kalabalıktı ama bunaltıcı değildi. Kahvaltımızı yaptığımız için kahve söyledik. Nisana da atıştırması için sigara böreği ve ayran. Tadı çok iyi değildi.Diğer masalara kahvaltı servisi yapılırken gördüm ,serpme kahvaltısı yeterli görünüyor. Bir daha ki sefere kahvaltı etmeden gelip denemeye karar verdik.

Aynı zamanda mekanda öğlen yiyebileceğiniz salata ,patates kızartması,tost makarna gibi aperitifler de mevcut.


Atlara binmenin belli kuralları var. Belli yaş üstü ve belirli kiloya kadar çocuklar kabul edilebiliyor. Atlara binmek ücretsiz. Sıraya geçip sıranızın gelmesini bekliyorsunuz sadece.  2 tur dolaştırıyorlar. Bir kişi atı tutuyor, bir kişide çocuğa yardımcı oluyor. Başlarına da kask takıyorlar. Nisan korkar mı diye düşündüm ama korkmadan gitti ve bindi benim cesur kızım. Onun için güzel bir deneyim oldu.

Sonrasında atları izledik,parkta uzun süre oynadı çok keyifliydi. Çimlerde oturup oynamak ona çok iyi geldi. Keşke giderken yanımıza kovasını ve küreğini yada topunu alsaydık bir dahaki sefere öyle yapacağız. Sizde gitmek isterseniz aklınızda oldun.

Ayrıca bu mekanın arka tarafında küçük bir kafe daha var. Burada doğum günü organizasyonu da yapabiliyorsunuz.Birde çocuklar için trambolin var. Yok yok yani hadi gidip bir güzel eğlenin...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

Ederlezi...