7.Swiss Otel Çocuk Karnavalı

Geçtiğimiz cumartesi yani 5 mayısta Swiis otelin 7. kez düzenlediği çocuk karnavalına katıldık. Behçet Uz çocuk vakfı yararına düzenlenen bu karnavala kızım ve ben ilk olarak katıldık.
Anca kendime geldim ve kızımla bu sene rahatça dışarı çıkmaya başladığım için bu sene haberim oluyor etkinliklerden. Bir arkadaşımdan duydum onuda . Nisandan 1 yaş büyük bir kızı var arkadaşımın . Geçen hafta onunla konuşurken götürelim çocukları dedi tamam dedim.




Etkinlik Swiss otel bahçesinde gerçekleşti .3 yaş altında ki çocuklara ücret alınmıyor. Veliler ve diğer çocuklar içinse giriş ücreti 79 tl idi. Ücret etkinliğe göre bence fazla ama vakıf yararına yapıldığı için ücret makul oluyor.


Bahçenin tamamına etkinlik alanı oluşturulmuş. Renkli güzel bir karnavaldı. Ama ne yalan söyleyeyim daha iyi olabilirdi.Giriş kısmı küçük gruplar halinde satış yapmak isteyen tasarımcı yada mağazalar için ayrılmış. Okullar kolejlerin tanıtımları daha çok etkinlik alanındaydı. Ortaya bir sahne kurulmuş. Önce bir sihirbaz gösterisi yapıldı sonra çocuklar arası yarışmalara yer verildi.

Onun dışında boyama ve kum boyama için yapılmış bir alan vardı. Bir tane top havuzu vardı ki bence en çok rağbet görenlerden biriydi. En azından bizim için.  2 adet büyük şişme, zıplama ve oyun alanı oluşturulmuş. Pamuk şeker ve popcorn makinalarıyla çocuklar için çalışan gençler ve yüz boyama etkinlikleri de vardı.

Orta alanda ki oturma minderleri ve şemsiyeler çok yetersiz kalmıştı. Çünkü kocaman bir açık alan ve hava çok sıcaktı.
Onun dışında giriş kısmını hemen geçince bir oyun alanı daha yapılmış fakat daha çok 5 yaş ve üstü çocuklara hitap ediyordu.



Biz Nisanla ne mi yaptık. 2 kez top havuzuna girdik. Süreli olmasa daha da orada kalabilirdi. Biraz popcorn keselerini boyayıp popcorn yedik. Biraz park kısmında oynadık(salıncak-kaydırak)  Biraz da girişte kartondan yapılan evlerin içinde oynadık. Sonra yemek yedik. O konu ise daha can sıkıcı oldu. Çünkü yemek alanı çok kalabalık ve açık büfeydi. Masa bulmak imkansız olduğu gibi başkalarıyla oturmak için izin isteyip ,boş olan 3 sandalye için dolu denmesi ise bizim insanımızın hala bir arada yaşama hele ki bir çocuk etkinliğinde birbirine yardımcı olma gibi bir gayretinin olmadığının bir kanıtı oldu yeniden beende. Çok üzücü. Yemekler lezzetliydi fakat Swiss otelden beklemeyeceğimiz bir talihsizlik yaşadık. Anlamışsınızdır.


Olumsuzluk bahsetmiş oldum galiba çok . O zaman şöyle diyeyim fena değildi.En azından kızım 3-4 saat boyunca açık havada koşup eğlendi. Ve etkinlik sonunda çekilişle hediyeler dağıtıldı.Biz nasiplenemedik ama olsun.

Umarım vakıf için yararlı olmuştur. Sağlıcakla kalın...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

Ederlezi...