14 Şubat-Sevme Günü İfade Edemediğimiz Sevgimizi Tek Güne Sığdırma Günü...

14 şubat 2017

Tabi ki de istisnalar kaideyi bozmaz... Ama ne kadar sevgisiz bir toplumuz düşündünüz mü hiç. Halbuki varoluş sebebimiz sevgi iken. Tüm hücrelerimiz de DNAmızda sevgi kodlu iken. Önde olmak ,kaybedeni görüp sevinmek,düşene bir tekme daha atmak,hırs ,sahip olma isteği,para bunlar yavaş yavaş tüketiyor bizi. Sinirli ,asabi, bulunduğu yeri hazmetmemiş karşısındakinin parasına,diline,dinine göre yargılayan  hatta karşısındakinin insan olduğunu unutan egolu Homo Sapiensler...

Kendi kendini yok eden, dünyaya evrene bu kadar zarar veren tek türdür insanoğlu...Yazık ... O yüzden olsa gerek gösteriş seven toplum olduğumuz için daha çok kutluyoruz sevgililer gününü. Olumsuz başladım ama bazen insanlara kendi egolarına yenik düşüp geldiği yeri unutan insanlara kızıyorum. Ben özel günleri severim. Ama sevgililer gününü özel olarak kutlamıyorum.Sevgimi her gün kutlamaya sevgi dolu olmaya çalışıyorum.Sadece eşime değil kızıma, aileme ,arkadaşlarıma hayvanlara, doğaya evrene...


Ben kutlamıyorum ama kutlanmasından yanayım... Neden biliyor musunuz ? Kimisinin yüzü belki bir tek bugün gülüyordur. Ne bileyim balıkçıya değilde ,kebapçıya götürüyordur sevgilisi yada kocası onu. Ya da tek bir kırmızı gül alıp geliyordur eşine. Mutlu oluyor mutlu ediyordur. Ben eşime çikolata alıyorum oturup beraber yiyiyor mutlu oluyoruz.
 Ha bizim egomuz yok mu? Var tabi ama tavan değil.
Onuda aşk yolunda bırakıpPİŞMEK niyetimiz ama daha HAMız. Belki bir gün bir kapı açılır ve tekamül yolculuğuna ereriz.
Güzel fotoğraf paylaşmak adına sunun sosyal medya fotolarınızı. Ben mutlu olduğum ve paylaşmaya değer görsel bulduğumda paylaşıyorum sosyal medya da. Yani sadece eşimin aldığı bir çiçek yada çikolatayı bakın sizin var mı ? demek için değil... Bu bilinç bende de en başından beri yoktu. Zamanla arttı farkındalığım.
 Gençlere selam olsun. Onlar serbest bu konuda Çünkü daha yaşayacak görecek günleri var onların. Tekamül yada farkındalık için erken onlara. Onlar birbirlerine hava atsın bende var sende yok desin tabi ki incitmesin. Ama onlar genç gönüllerince olsun her şey onların...(ilk gençlik gibi var mı 15-25 yaş arası fevkaledenin fevkindedir)

Dedim ya yinede tek bir gün aşkı sevgiyi hissedenleri düşündüğüm de iyi ki var diyorum. Sevgi umarım bir gün herkesin kalbinde tomurcuklar açtırır. Sevgi ve sevgililer gününüz kutlu olsun...

Aziz St.Valentines Day;

Her ne kadar Türkçe’de “Sevgililer Günü” adı tercih edilse de 14 Şubat tarihinin tam karşılığı “Aziz Valentin Günü“dür (St Valentine’s Day). İsminden anlaşılacağı üzere 14 Şubat, sadece romantizmle değil aynı zaman bir Hristiyan azizin anısıyla da ilgili.
O halde karşımıza çıkan ilk soru: Kimdir Aziz Valentin?
Katolik Kilisesi tarafından resmi olarak tanınan Aziz Valentin’in M. S. 270 tarihinde öldüğü sanılıyor. Aziz Valentin’in kimliğiyle ilgili resmi kaynaklardaki ilk açıklamalar M. S. 496’da ölen Papa Gelasius’a ait. Papa Gelasius, O’nun “hayatını Tanrı’ya adamış bir şehit olarak dünyadan ayrıldığını” söyler. 1400’lü yıllara ait kayıtlar Aziz Valentin’in Roma’da Hristiyan bir çiftin evlenmesine yardımcı olduğu için İmparator 2. Claudius’un emriyle kafası kesilerek öldürüldüğünden bahseder.
Aynı tarihlere ait diğer bir vesika ise Valentin’in Terni Piskoposu olduğu ve yine 2. Claudius tarafından Roma yakınlarında öldürüldüğünü bildirir.
Bu tarihi kıssalardaki benzerlikler, her iki Valentin’in de aynı kişi olduğuna dair kanaatleri güçlendirir.
Her ne kadar kimliğiyle ilgili belirsizlik devam etse de Katolik Kilisesi 1969’da düzenlediğin saygı ayiniyle Valentin’in adını resmi olarak “Azizler” listesinde tutmaya devam etti.
Aziz Valentin’in kimliğiyle ilgili tartışmaları bir tarafa koyarsak, karşımıza ikinci bir soru çıkıyor: 14 Şubat tarihiyle Aziz Valentin arasında nasıl bir bağ var. Sanılanın aksine 14 Şubat’ın Aziz Valentin’in doğum ya da ölüm tarihiyle bir ilişkisi yok.14. yüzyılda yaşamış İngiliz şair Chaucer, 14 Şubat tarihiyle romantizm / aşk arasında ilişki kuran ilk isim olarak dikkat çekiyor. Chaucer’e göre kuşların eşlerini seçtikleri tarihin 14 Şubat olduğuna inanılır.
bilgi ve resim :http://tr.euronews.com-http://www.askersozleri.net


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

Ederlezi...