Bu Dünyadan Bir Stephen Hawking Geçti...

Engelin aslında bize engel olmadığını gösteren muhteşem bir beyin,muhteşem bir güç...

21 yaşında yakalandığı ALS hastalığından sonra doktorların 5-6 yıl yaşama şansı verdiği ama yılmayıp bunun üzerine 50 yıl daha yaşayan  mucize insan...

stephen hawking ile ilgili görsel sonucu


Yaptığı fizik çalışmaları ve yazdığı kitaplar ile dünyada kendine silinmez bir yer açan Hawking maalesef bu dünyadan ayrılmış. Hem de tam bu günde pi gününde ve Albert Einstain'ın doğum gününde...Bir kişi tweetinde şöyle demiş dünyanın IQ oranı yüzde on düştü.

Yeri dolmaz fizikçi ise kendi hayatına ömür biçtiklerinde şöyle demiş,'' Hayat amacım olan kara delik konusunu çözmeden ölmeyeceğim.''

Ve kendisi bilgisi çalışmaları ve hırsıyla kara delik ile ilgili yazılmış, kanıtlanmış tüm bilgilerin % 90 oranında çözümlemiş olan kişidir. Yazdığı kitaplar milyonlar satmıştır. Ne mutlu  bize ki kendi yüzyılımızda bu adamla aynı zamanda yaşama şansı elde ettik.

Stephen Hawking in geçtiğimiz yıllarda sinemada oynayan ve onun hayat hikayesin anlatan ''Herşeyin Teorisi'' filmini izlemiştim.

Filmi izlerken  Stephen 'ın yapmak istediği bir sürü şey varken, hayatının baharında hemde aşıkken kaslarının yavaş yavaş onu yarı yolda bırakmasına tanıklık ettim.İzlerken bile aşırı yorulup duygusallaştığınız bu filmde bu adamın gerçekte bunları yaşayıp bu kadar güçlü kalması mucize. Allahın bu adama lütfettiği bir mucize.

Hayat hikayesinde filminden bildiğim kadarıyla okulda aşık olduğu Jane  ile evleniyor. 2 çocuğu oluyor. Çalışmaktan üretmekten okumaktan bir an olsun vazgeçmiyor. Jane ise hayatının ne kadar zor olacağını bilerek evlenmeyi kabul ediyor. Kapattığı kalbi bir gün başka birine aşık oluyor.Daha sonra durumu daha ağırlaşmaya başlayınca Jane ile ayrılıyorlar. Aynı zamanda Stephen de bakıcısına aşık oluyor ve hayatlarına bu şekilde  devam ediyorlar.


her şeyin teorisi ile ilgili görsel sonucu

Film boyunca bilimsel kuramlar ve her şeyin teorisi yani evrenin sırrını bulmak için verilen çaba sürüyor.Oscar alan güzel bir filmdi.

Merak edip tanımak isteyenler izlesin muhakkak...Stephen Hawking yolun ışık olsun...

resim,
https://listelist.com
www.fullhdfilmizlesene

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

Ederlezi...