Şekerfare- 2018 7. kitap

Size Çevrimdışı Aşk kitabını anlatırken çok eğlendiğimi ve Şebnem Burcuoğlunun atladığım Şekerfare adında bir kitabı olduğunu onu da okumak istediğimi yazmıştım.

Ve nasip oldu okudum. Kitap tıpkı bir önceki kitap gibi hatta Kocan Kadar Konuş serisinde ki gibi komik. Şebnem Burcuğlunun anlatımı komik çünkü.Bence konuşma tarzı da böyle ,espriler seçili ve güzel düşünülüp yazılmış. Yani mizah zekasının çok yüksek olduğu kesin. Bunu okuduğunuz her kitabında zaten anlayabiliyorsunuz.



Bu kitapta da anlatılan hikaye ve karakterler yine çok komik.Ama bazı yerde çok mu sıradan acaba? diyorsunuz bu sefer. Kitabın sonlarına doğru ise kafanızdan bu düşünce kalkıyor ve yine bir kahkaha atıyorsunuz.Bir kitabı okurken sesli güldüğümü hatırlamam ama bu kadının kitaplarında bildiğiniz kahkaha atabiliyorum.

Kitapta 2 kız arkadaş işten kovulduktan sonra kolay yoldan nasıl para kazanıp,çok para kazanıp ünlü oluruz diye düşünürken esas kızımız Şükranın arkadaşı Meryemin aklında bir ışık yanar. Şükranın yazdığı şeker fare isimli kısa yazıları derleyip senaryolaştırıp yapımcıya gönderip yırtmak...Evet evet yırtmak...

Şükran da başta fikri kabullenmese de  hayal kurmaktan kendini alıkoyamaz. Çünkü hayatı boyunca ODTÜ yü dereceyle bitiren abisi gibi bir başarı elde edememiştir. Ve tek istediği ailesine bir şeyleri başarabildiğini göstermektir.

Kolları sıvayıp hikayeyi yapımcılara gönderirler. Bir yapımcı olumlu cevap verir ve sözleşme imzalanır. İşte hikaye  böyle başlar.

Yeni umutlar film şirketi... Şükran çok aradığını bulamasa da şirketin sahibi Hakkı Beye güvenir. Hakkı Bey Şükranın senaryo yazımına da katılmasını ister. Orada Ali ve Seniha ile tanışır. Oyuncu cast seçimlerinde de Şükran vardır. Çok ünlü oyunculardan bahsedilip sonunda hiç olmadık başrollerle film çekilir çekilmesine ama. Oda ne ? Şükran bir avukata danışmadan imzaladığı sözleşmede hikayenin tüm isim haklarını Hakkı Beye devretmiştir. Ve bir hayali daha son bulur. Neyse ki Ali ile tanışmıştır...

Aslında bazen yaşarken gördüklerimiz yada içinde bulunduğumuz durumlar ne kadar mutlu olduğumuzu anlamamıza yetmez de fazlasını isteriz ya...
Aslında Şükranın ailesine ispat etmesi gereken bir şey yoktur ve abisi onun için çok kıymetlidir. Bunları anlaması için bu hikayeyi yaşaması gerekir.

Güzel, keyifli, komik sonunda ise duygusallaşacağınız güzel bir hikaye yazmış Şebnem Burcuoğlu...

Eğlenmek,gülmek biraz olsun sıkıntıdan uzaklaşmak isterseniz okuyun efendim tavsiye ederim.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

Ederlezi...