Doğu Ekspresinde Cinayet-Film Tavsiyesi

Agatha Christie romanlarını okuyan hatta çok sevenler vardır muhakkak aranızda. Bense hiç okumadım sadece ismini , birde cinayet romanı yazdığını bilirim. (kendime kızgınım)

Benim Agatha Christie ile ilgili söyleyecek çok bir şeyim yok. Kendisi zaten yıllar önce altın harflerle adını edebiyat dünyasına yazdırmış.Ben size dün akşam izlediğim 2017 yapımı bu romandan uyarlama film ile ilgili yorumumu paylaşacağım.




Şöyle ki film başlangıç anından itibaren renkli bir film. Aynı zamanda etkileyici ve kalabalık bir kadrosu var. Asıl başrol ; aynı zamanda filmi yöneten isim olan Kenneth Branagh'a ait. Branagh filmde çok başarılı ,dünyaca ünlü bir dedektifi oynuyor. Hercule Poirot.

Bununla birlikte bir çok ünlü isim film de rol alıyor. Johnny Depp, Mıchelle Pfeiffer, Penolepe Cruz gibi.

Film 1930 lu yıllarda İstanbul-Paris arası sefer yapan bir Doğu Ekspresinde geçmektedir. Dedektif Poirot son anda işi çıkınca bu tren yolculuğu için bir arkadaşından rica ederek bilet bulur. Ve yolculuğa dahil olur.

Yolculukta bir milyarder de onlara eşlik etmektedir. Bu milyarder ticaretle uğraşan fakat kaçakçılıkla
zengin olan bir kişidir. Ve Porıot 'a iş telifinde bulunur .Fakat Porıot kabul etmez.

Doğu Ekspresinde Cinayet
kitap görseli


Yolculuk sırasında trenin önüne çığ düşer  ve tren raydan çıkar. İşte tamda o gece trendeki milyarder öldürülür. Trende işleri yürüten ve Porıot'a bilet bulan arkadaşı dedektiften  polis işe el koyana kadar cinayeti çözmesini ister.
Tren 1 hafta kadar kar altında beklemek zorundadır. Yardım ulaşana kadar geçen zamanda Porıot delil toplamak için işe koyulur. Fakat elini attığı her yerde bir delil bulur ve aklı iyice karışır. Cinayeti çözemez.
Daha sonra öldürülen milyarderin geçmişinde zengin bir ailenin küçük kızlarını öldürdüğü gerçeğine ulaşır. Ama bu delilde ilk başta çok işine yaramaz çünkü trendeki herkes bir şekilde bu küçük kızın ailesini tanımaktadır. İşin içinden çıkamayan Poirot sonunda sürpriz gerçeğe ulaşır ve katili bulur.

Etkileyici sonu ve heyecanı bitmeyen bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.

resim,
http://kalemkahveklavye.com
http://www.idefix.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

Ederlezi...