Kadın...

Kadınlar,kadınlar... ürkek mağrur,heyecanlı,güçlü,cesaretli,sevgi dolu ,emekçi kadınlar. Annelik gibi kutsal bir hediye ile taçlanmış kadınlar.

Bir erkeğin bırakın şiddet göstermesini,hakaret etmesini  bir kadının hatrını sorarken bile dikkat etmesi gerekir. Neden mi onu da bir kadın doğurduğu için,eşi de kadın olduğu için,hatta belki kız kardeşi ve kız çocuğu olduğu için.

Şunu kabul etmeliyiz dünyada kaos hep vardı,hep var olacak. Kadına şiddet,çocuklara taciz bunlarda hep vardı. Ama eskiden insanlar daha ahlaklı ve toplumumuzun ahlak seviyesi daha yukarıda idi. Her şeyden önce eğitim şimdikine göre çok daha iyi durumdaydı. Şimdi ki eğitim ve buna bakan bakanlıklar bence gereğini yapmıyorlar. O yüzden toplumumuz üzgünüm ama cahil... Hemde çok. Çocuğum şu an okul çağında değil ama ,Allah izin verirse gelecek... Ve şimdiden bu yozlaşma için üzülüyorum.
Umudum her şeyin daha iyi olacağı günleri görmemiz.
Biz kadınlara gelince ; Dünyada ki ahlak yozlaşmasını ve kaosu biraz olsun azaltabilmek adına çocuklarımıza iyi birer örnek olmamız çok önemli. Çünkü bugünün şiddet gösteren,ırza geçen,taciz eden,kendini dünyalara değişmeyen sapkın insanlarını da yetiştiren dünün anneleri,kadınları...

Bizler değil miyiz? çocuklarımıza ''sana vuran olursa ,sen de ona vur diyen'' Çocuğumuza onu korumak adına başta şiddeti öğreten...
Sevgili anneler; bizi rol model alan çocuklarımız için lütfen en doğrusunu yapalım. İleride eşimizi kardeşimizi nasıl görmek istiyorsak çocuklarımızı öyle yetiştirelim ki bizler bugünün anneleri olarak ileride çocuklarımız da geleceğin arsızı,hırsızı,tacizcisi olmasın. Bizim de dünyaya bir katkımız olsun.

Bence kadının en büyük görevi bu olmalı. Tabi bununla birlikte gündem konusu olan kocasına bakmalı ,evde oturmalı ,evdeki işleri yapmalı moduna girmeyeceğim :)
Keşke devlet her anneye çocuğunu okul çağına getirene kadar kendi baksa diyeceğim. Keşke bebeği 6. ayını doldurunca paraya ihtiyacı olan anne işe başlamasa da, devlet anneye belli miktar destek olsa ve her çocuk ilk 6 yılını annesiyle geçirse. Ütopik değil mi?

Mutlu olan kadın ,kendine yeten, üreten,okuyan kadındır.Kadın toplumda yer edinmek için güçlü olmalı ,çalışmalı,üretmelidir.Ama eşine de bakmalıdır. Çünkü kadınlar ve erkekler bu şekilde yaratılmıştır. Kadının fıtratında annelik, erkeğin fıtratında ise arkasını toplayacak birine ihtiyaç vardır. Sevgi varsa eğer erkeğin fıtratı gözüne batmaz da yoksa yandım Allah...

Yani son olarak şunu söyleyeyim; Kadın öncelikle çocuğuna iyi bir model,hayata hazırlayan bir rehber olmalı. Anne oldum diye her şeyi bırakmamalı kendine bakmalı,eşine sevgilisi gibi davranmaya devam etmeli. Evine sahip çıkmalı.Ve en önemlisi toplumun içinde var olmalı ,üretmeli ,çalışmalı ,okumalı, kendi ayaklarının üstünde kimseye muhtaç olmadan dimdik durabilmeli.Kadının adı değil kendi var olmalı...

Evet kadına çok görev düşüyor ama Kadınlar inanın bunu yapabilir....

Not: Bu bir kadınlar günü yazısı değildir ,bugünden etkilenerek yazılmış bir kadın yazısıdır. Kadınlar günü geçmişte ABD de  bir fabrikada yaşanmış acı olaydan yola çıkarak ilan edilmiştir.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

Ederlezi...