Chirstmas Carol-Yeni Yıl Şarkısı

Jim Carreynin 2009 yılında yayınlanan Disney yapımı bu animasyon filmini hep izlemek isteyip izleyememiştim. Ta ki dün akşama kadar.

Filmin ana fikrinden bile haberim yoktu sadece yeni yıl filmi olarak biliyordum bu filmi. Herkesin izlemesi gereken harika bir filmmiş...

christmas carol ile ilgili görsel sonucu
Scrooge ; aksi, suratsız, kimseye iyiliği dokunmayan ,pinti huysuz bir ihtiyardır. Ailesi olarak yetişkin bir yeğeni vardır. Yeğeni onunla beraber vakit geçirmek istese de o herkesten uzak durmaktadır.

Bir gün evine geldiğinde eski ortağının hayaleti onu ziyaret eder. Ve hiç kutlamadığı Noel arifesinde onu üç hayaletin ziyaret edeceğini haber verir.

İlk hayalet Scrooge 'un geçmişidir. Onu çocukluğuna Noelde eğlendiği zamanlara götürür. Okulunu, arkadaşlarını ona tekrar gösterir. Ve Scrooge o günlerde ne kadar mutlu ve coşkulu olduğunu hatırlar.

Sonraki hayalet ise ona şimdiki zamanı gösterir. Aslında hayatına dahil olan insanların gözünden kendini seyreder. Sonra onlarla birlikte geçirmediği zamanların ve onlara yardım etmeyişinin nelere sebep olduğunu görür. Yanında çalışan işçisinin küçük oğlu hastadır ve ona hiç yardım etmediğini, tek bir Noelde dahi hindi yiyecek kadar işçisine maaş vermediğini görür.

Sonra ki ve son hayalet ise ölümdür.Ölümden kaçısın olmadığını her kaçışının onu tekrar ölümün kucağına attığını görür. Ölümüne kimlerin üzüldüğünü ,cenazesine kimlerin katılacağı ve arkasından söylenen sözlere dayanamaz. Yaşamaya dair bir şansı daha olsa her şeyin çok güzel olacağına inanır ve hayaletlerin işi son bulur.

Scrooge yatağında uyandığında noel günüdür. Ve hala yaşadığı için çok mutludur. Yani gün artık başkadır ve mutluluğun yolunu bulmuştur.

Hem çok güzel bir yeni yıl filmi, hem izlediğim en iyi animasyon filmlerden biri oldu bu film. Aynı zamanda insana umut aşılayan hayatını sorgulatan çok başarılı bir kişisel gelişim filmi.

Animasyon severlere şiddetle tavsiyemdir. Tabi benden önce izlemediyseniz...

resim,
http://disney.wikia.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hoşgeldin 34 yaşım...

Grinin Elli Tonu ve serisi -Fifty Shades of Grey

Ederlezi...